Filosofie en Missie

Online Produceren biedt enthousiaste muziekproducers van alle leeftijden de kans om zich te ontwikkelen als producer door op een aantrekkelijke manier een uitlopend pakket van theoretische en praktische tools aan te reiken. Deze tools bestaan uit onder meer leerzame cursussen, forums, service op maat, een levendig sociale media met tips en tricks, maar ook bruikbare sample packs van eigen makelij. Een team van passievolle producers maakt hierbij op deskundige wijze een selectie van zaken die van belang zijn voor iedere startende producer, al dan niet met professionele ambities.

Toegankelijk en professioneel

Niet alleen academisch en wetenschappelijke drijfveren, maar ook ervaring in de muziekindustrie en een ongetemperde muzikale passie vormen de basis ingrediënten voor Onlineproduceren.nl: een platform dat producers en mensen die een leuke hobby zoeken wegwijs moet gaan maken. Zo wordt het voor iedereen betaalbaar om vanuit huis een eerste aanzet te geven om een nieuwe hobby te realiseren of wellicht zelfs professioneel producer te gaan worden.

 

Voor de ambitieuze producer en hobbyist

Geen werkzame ambities? Geen probleem. Juist voor de hobbyist is dit een uitgelezen kans om iets te doen met al die muzikale ideeën. Online Produceren is er dus voor iedereen die muziek wil maken. Voor iedereen die een serieuze stap wil zetten in zijn carrière als muziekproducer. Maar dus ook voor een druk gezinslid die graag een nieuwe hobby zoekt. En dat alles betaalbaar vanuit huis. Helemaal van deze tijd. Service op maat en alles in eigen tempo.

 

Van idee naar volwaardige productie

Online Produceren heeft als filosofie om door middel van theorie en praktijk, alsmede het aanbieden van efficiënte educatie door gebruik te maken van verschillende prikkels, bij ieder persoon tot een optimaal resultaat te komen en zo krijgt eenieder de best mogelijke start als producer. Zo bestaat een standaard cursuspakket uit theorie, praktijk, onlinevideo’s en feedback. Een cursist krijgt dus alle tools in handen die nodig zijn om te starten met produceren. Van idee naar volwaardige productie, daar gaan we voor bij Online Produceren. Creativiteit is daarvan een belangrijk ingrediënt, maar ook: ambacht en discipline. Uiteindelijk draait alles om het hebben van ‘fun’. De kernmotivatie van muziek maken.

 

Plezier op 1

Online Produceren heeft als missie om de beste producer in eenieder naar boven te halen en deze tegelijkertijd optimaal te laten genieten van het maken van muziek. Bij Online Produceren geloven we er namelijk in dat alles begint met het hebben van plezier. Dat is het belangrijkste. Zo voorziet Online Produceren voor een betaalbare prijs in de behoefte naar professionele begeleiding op het gebied van startende producers en hobbyisten. Het vak produceren is ongekend populair, uiteraard met dank aan jongens als Martin Garrix, Hardwell, Oliver Heldens en levende legendes Armin van Buuren en Tiesto. Niet alleen (nieuwe) talenten, maar iedereen mag genieten van het maken van muziek.

Over Michel Ranzijn

Oprichter Michel Ranzijn is een producer, dj en muziekliefhebber met een universitaire achtergrond/opleiding: ”Het is mijn persoonlijke missie om iedereen met muziek bezig te laten zijn. Ik geloof in een wereld waarin iedereen muziek mag maken. Een wereld waarin niet alleen talent, maar iedere enthousiasteling vanuit huis muziek kan gaan maken. Muziek is iets magisch en alleen het proces van muziek maken zorgt al voor wonderlijke processen in het menselijk brein…”

Achtergrond

Ben ik dan altijd al bezig geweest met muziek? Niet helemaal. In de eerste plaats wilde ik iets doen dat betekenis geeft aan alles wat we doen. Iets waar we allemaal iets aan hebben. Zo begon ik – samen met een team van mensen – aan een nieuw bedrijf na afronding van mijn studie Bedrijfskunde en Future Planet Studies aan de Universiteit van Amsterdam. Een bedrijf met potentie waar ik mijn visie in kwijt kon, maar helaas liep het uit op niks. Wat volgde was een rumoerige periode waarin ik besloot het roer om te gooien: ik ga iets met muziek doen.

 

”Muziek is in mijn ogen de sleutel naar een stukje geluk en vrijheid en dat gun ik iedereen”

 

Een muzikale richting

Wat wil ik dan nu precies gaan doen? Draaien in clubs als DJ deed ik al geregeld in die fase. Ik besloot om mij volledig toe te leggen op het maken van muziek en DJ lesgeven. Ik wilde enkel met muziek bezig zijn. Muziek heeft mij een hoop gebracht: een rumoerige tijd heeft mij uiteindelijk gestuurd naar het pad waar ik moest zijn. Een muzikale reis inclusief alle ups en downs. Sindsdien heb ik mezelf ontwikkeld als (dance)producer en heb ik verschillende releases (onder verschillende aliassen) op mijn naam staan bij verschillende labels. Denk aan een release bij Nora en Pure en jeugdheld Armin van Buuren die mijn plaat draaide op de radio. Dat zijn ontzettend leuke (en motiverende) gebeurtenissen, maar muziek maken blijft voor mij – ongeacht het resultaat – een buitengewoon plezierige bezigheid.

 

Iedereen kan het

Muziek maken blijkt niet alleen leuk te zijn, maar ook goed voor ons brein (leer daar alles over tijdens een van onze cursussen). Muziek maken en plezier wat je daaraan kunt beleven bleek een ongekende winst in mijn leven en ik was vastberaden om dit te delen met anderen. En dan bedoel ik ook: met iedereen. ‘Online Produceren’ was geboren. Een educatief platform van professionals die klaarstaat voor iedereen die thuis muziek wil gaan maken. En voor iedereen die ook diezelfde winst wil boeken met voorop: plezier hebben in muziek maken. Muziek is in mijn ogen de sleutel naar een stukje geluk en vrijheid en dat gun ik iedereen.

Ons team

Naast oprichter Michel Ranzijn zit er een compleet team achter Onlineproduceren.nl dat ervoor zorgt dat wij iedere dag in de behoefte kunnen voorzien van onze klanten. Zo hebben we met het house-duo STVCKS de eerste dj/producers verbonden aan de website. Zo kunnen we de muziekwereld dichter bij de gewone mensen brengen. Onlineproduceren.nl: voor en door muziekliefhebbers.

Rob Krul: vormgeving en marketingspecialist Onlineproduceren.nl
Onderscheidt zich in originaliteit en creativiteit. Brengt ideeën tot leven!

Dion Wegman: Programmeur en technische invulling Onlineproduceren.nl
Specialist in mobiele (WordPress) websites en webshops.

Stvcks duo

Bas Goossen: DJ en Producer (rechts op de foto)

Bas Goossen is DJ en producer bij onder meer STVCKS en talloze andere acts. Met releases op Future House Music en Armada Music kunnen we rustig stellen dat hij een ervaringsdeskundige is in de (dance)muziekwereld