‘Van harte welkom bij ‘The Music Project 2024’

 

Welkom vanuit m’n studio in Egmond!

 

Welkom bij The Music Project (Een volledige online training voor beginnende muzikanten/producers)! In dertien lessen ga jij muziek leren maken op jouw computer met Ableton Live en leer je hoe je de vetste tracks op je eigen computer kunt produceren. Op deze pagina zul je ontdekken hoe je kunt starten met jouw online cursus Ableton als onderdeel van ‘The Music Project’..

 

Jouw Music Project bestaat uit..

  1. Cursus Ableton Live inclusief.. (gratis!)
  2. Feedback op jouw werk én.. (gratis!)
  3. Maandagavond groepssessies én.. (gratis!)
  4. een officiële licentie voor Ableton Live Intro én een.. (die heb je als het goed is al)
  5. Launchpad Mini van Ableton (maar die heb je ook al in je bezit als het goed is)

 

 

 

 

Overigens..

  • The Music Project bestaat uit dertien verzorgde presentaties (wekelijks) waarvan er negen worden verzorgd door Onlineproduceren.nl
  • De eindopdracht: het maken van samples of een muziekstuk voor een online database die mensen gratis mogen gebruiken: zo doe jij met jouw muzikale kwaliteiten wat goeds voor anderen. Daar wordt aan gewerkt met Spijk Groenendijk
    • Bovendien: jullie gaan ook nog een crowfunding doen voor de stichting muziekids (hoe leuk!)
  • Alleen toegankelijk voor deelnemers van The Music Project is een speciale Discord server waar deelnemende producers elkaar kunnen leren kennen en nieuwe samenwerkingsverbanden starten. Deze inloggegevens heb je als het goed is al gehad, of krijg je van een Helping Heroes

 

Zo, en nu dan? Je hebt je intake-gesprek al gehad, je launchpad is binnen, de Ableton Intro licentie ook en je gelooft het niet: je bent ook al ingeschreven voor de online gratis Ableton cursus. Dé cursus van Onlineproduceren.nl die jou – naast de verzorgde presentaties – alle verdiepende kennis gaat geven om aan de slag te gaan met zelf muziek maken. Op deze pagina ontdek jij hoe je toegang krijgt tot de online-cursus (1), evenals hoe feedback op jouw werk (2) in z’n werk gaat. Maar eerst een kleine huishoudelijke mededeling..

 

Mail met instructies

Je ontvangt twee e-mails. Namelijk, een mail met jouw inloggegevens waarbij je jouw wachtwoord direct kunt aanpassen. Het is uiteindelijk jouw mailadres en dat wachtwoord waarmee je op de beveiligde omgeving van Onlineproduceren.nl kunt inloggen. Daarnaast ontvang je een algemene welkomstmail van de Ableton live cursus van Onlineproduceren.nl. Let op: deze of beiden mails kunnen in je spam- of reclamebox zitten.

 

1. Direct beginnen met de online cursus

Producer, labeleigenaar en muziekliefhebber Michel Ranzijn van Onlineproduceren.nl (zie bovenstaande video) biedt jou de online cursus aan en zal de opdrachten (die tijdens de maandagavonden worden toegelicht voorbij komen) van feedback voorzien. Hoe kun jij starten?

 

Je hebt dus twee e-mails gehad waarmee je kunt inloggen op de beveiligde omgeving van Onlineproduceren.nl. Wil je nu direct starten met jouw online cursus? Klik dan op deze link en zorg dat je bent ingelogd. Je kunt nu meteen starten, succes! Even een kleine opmerking hier (zoals ook in de video uitgelegd): tijdens de online-cursus zie je dat er ‘opdrachten’ zijn gekoppeld aan de lesjes: deze hoef je niet te doen (die zijn normaal gesproken bedoeld voor de cursisten die de cursus hebben gekocht), maar mag natuurlijk wel als jij dat leuk vindt. De opdrachten die jij wél gaat doen, krijg je wekelijks toegelicht en opgestuurd per mail.

 

2. Feedback

Bonus! Je krijg ook direct toegang tot de 1-op-1 Coaching omgeving. Hier staan handige extra tips (voor de fanatiekelingen). Aan het einde van elke (maandagavond)presentatie volgt een leuke en leerzame opdracht. Hier heb je de tijd voor tot zondagavond. Maandagochtend zal ik hier feedback op geven (om jou te helpen :)). Opdrachten worden ook nog per mail naar je toegestuurd en toegelicht na afloop van de presentatie op maandagavond.

 

Conclusie

Elke maandagavond zien we elkaar om de stof door te nemen van die week. Jij gaat zelfstandig aan de slag met de leuke/creatieve/muzikale opdrachten. Je hebt daarbij de keuze – nieuw vanaf dit jaar – om meer de diepte in te gaan of juist te beperken tot de meer ‘basis opdrachten’. Uiteraard voorzie ik deze van feedback zodat je weer verder kunt.. Zo komen we steeds een stapje verder. Zin in? Mooi zo 🙂

 

Zet ‘m op…

Je gaat beginnen aan je muzikale reis en dat is ontzettend mooi! Het begin is er. Lol voorop en vanuit het hart gemaakt. Dat kun jij!

 

Kom je er niet uit?

Lukt het jou niet om bovenstaande stappen te doorlopen? Neem dan even contact op met mij (via onlineproduceren@gmail.com) of via Discord of neem even contact op met assistent Kimberley (beschikbaar via Discord).